Eladták a szallas.hu-t


 • Vállalkozónet
  okt 27, 2015

  A Central Médiacsoporttól vásárolta meg a száz százalékos tulajdonrész a PortfoLion Regionális Magántőke Alap és az OTP Bank. A PortfoLion Regionális Magántőke Alap 70 százalékos míg az OTP Bank 30 százalékos tulajdonrészt szerzett a vállalkozásban.

  A Szallas.hu Kft. piacvezető online szállásközvetítéssel foglalkozó társaság, amely a magánszemélyek számára online szállásfoglalást biztosító szallas.hu portállal 2014-re közel 10 milliárd forintos forgalmat ért el.
  További két terméke a kedvezményes utazási ajánlatokat kínáló szallasguru.hu, és a vállalati rendezvényeket és utazásokat segítő konferneciahotelek.hu.

  A szallas.hu Magyarország mellett a régió számos országában nyújt online szállásfoglalási szolgáltatást. A külföldi országok közül Horvátország, Lengyelország, Románia és Szlovákia a legmeghatározóbb piaca a vállalatnak.

  A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu Kft Ügyvezetőjét, aki elmondta: a társaság célja továbbra is a Szallas.hu Kft. belföldi vezető pozíciójának megerősítése, a jelenlét fokozása a meglévő külföldi piacokon, valamint az intenzív lengyelországi terjeszkedés.

  Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató helyettese elmondta: az OTP Csoport stratégiáján belül kiemelkedő szerepe van a digitális szolgáltatási paletta bővítése mellett a csoporttagok közötti szinergiák minél teljesebb kihasználásának. A mostani tranzakcióval az új tag kiválóan kiegészíti a főként céges utazásokra fókuszáló OTP Travel portfolióját, az applikáció fejlesztéssel foglalkozó OTP Mobil esetében pedig a Szallas.hu Kft. online fizetésének webes és kliensoldali integrációja - bankkártya, SZÉP-kártya - során léphet fel szinergiahatás - tette hozzá.
  Forrás: hirado.hu