Az online pénztárgép tönkreteszi a masszőröket


 • Vállalkozónet
  máj 11, 2016

  Nem tudják kigazdálkodni a pénztárgép beszerzés és üzemeltetés díját a masszőrök. Sokan befejezik tevékenységüket vagy feketén folytatják.

  A legtöbb masszőr fizikai közérzetjavító szolgáltatást végző vállalkozóként működik. A masszőrszakma ugyanakkor speciális, nem lehet egyfolytában masszírozni, mert ez megterhelő fizikai tevékenység. Ezért a bevétellel sem lehet úgy kalkulálni, mint egy kereskedő esetében, ahol folyamatos az üzletmenet. A házhoz járó masszőrök kerülnek igazán nehéz helyzetbe, mert nekik a drágább, hordozható pénztárgépet kell beszerezniük.

  Az egyéni vállalkozó masszőrök többsége a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szerint adózik, vagyis évi 6 millió forint bevételig mellékállásban 25 ezer, főállásban havi 50 ezer forint átalányadót fizet. Ezt a bevételi plafont szinte lehetetlen túllépni.
  30-60 számlát állít ki átlagban egy masszőr, ezt váltaná ki a drága pénztárgép.

  Az onlinekassza.hu a NAV sajtóirodájától kapott tájékoztatás alapján közölte: a 2016 áprilisi állapot szerint a fizikai közérzetet javító szolgáltatást 7021 aktív egyéni vállalkozó és 2342 aktív társas vállalkozás jelöli meg főtevékenységeként.