900 ezer alkalommal inkasszózott a NAV az idén


 • Vállalkozónet
  okt 21, 2015

   900 ezer alkalommal inkasszózott a NAV az idén januártól szeptember végéig. Átlagban havonta százezerszer kísérelte meg leemelni az adósságot felhalmozó cégek bankszámláiról a tartozást.

  A két éve működő elektronikus rendszer segítségével a hatóság akár egy-két nap alatt megtudhatja az összes hazai pénzintézettől, tart-e ott bármilyen formában pénzt az államnak tartozó magánszemély.

  2015 első háromnegyedében a NAV több mint 2,6 millió esetben kért információt a bankoktól a köztartozók listáján szereplők ügyeiben, 700 ezerrel több alkalommal, mint az előző év azonos időszakában. Az intézmények válaszaiból 90 ezer értékes információhoz jutottak hozzá a köztartozások behajtásáért dolgozó hivatalnokok.

  Több tízezer esetben a késedelembe eső magánszemélyek jövedelmének egy részét irányította magához a szervezet, sok ezer ügyben ingóságokat igyekezett lefoglalni a hatóság, amely mintegy húszezer alkalommal vont el járművet, számos esetben pedig ingatlannal jártak el ilyen módon. Forrás: híradó.hu